Tenker du sikkerhet og miljø når varer destrueres?

Av Pål Karlsen 16. mai 2019

Norsk-Makulering_sikkerhet_miljø_resirkulering

Mange virksomheter har av og til behov for å destruere varer eller produkter. Årsakene til det kan være flere. Når man er nødt til å gjøre det, bør flere hensyn tas. Først og fremst må destruksjon skje på en sikker måte, slik at produktene ikke kommer på avveie og blir omsatt i markedet med mulighet for skader på firmaet ditt og på andre. Men man bør også tenke på at mange produkter kan resirkuleres og brukes som råstoff i ny produksjon og at farlig avfall behandles på en trygg måte. 

Hvorfor er sikkerhet viktig ved destruksjon? Hvis dere velger å destruere produkter er begrunnelsen at dere ikke ønsker at varene eller produktene skal være ute på markedet. Det kan for eksempel dreie seg om feilproduksjon av merkevarer hvor det vil skade firmaet om de når fram til markedet. 

Piratkopier og farlige produkter

Eller det er piratkopier som skader lovlig virksomhet, og uniformer og klær med firmalogoer som kan misbrukes hvis uvedkommende får tak i dem. Uniformer kan for eksempel misbrukes av kriminelle.

Men det kan også være alvorlige feil ved elektroniske produkter eller leker som man oppdager inneholder giftstoffer. Da vil det være direkte farlig hvis de kommer i omløp. 

Eneste riktige løsning vil derfor i de fleste tilfellene være å tilintetgjøre produktene, og da må dere sørge for at de ikke kommer på avveie under destruksjonsprosessen. Det krever streng sikkerhet.

Resirkulering og bedre miljø

Det skal ikke legges skjul på at destruksjon for eksempel av klær kan være omstridt. Enkelte kan reagere på at produkter som er brukbare, blir ødelagt. Men som oftest er begrunnelsene for destruksjon gode. Piratkopier kan jo folk bruke, men de undergraver og svekker lovlig virksomhet. Det er uheldig.

Uansett er det viktig at destruksjonen foregår på en slik måte at det i størst mulig grad blir mulig med gjenbruk. Ved resirkulering blir det meste av materialet i destruerte produkter brukt som  råstoff i ny produksjon. Det er fornuftig miljøsatsing

Norsk Makulering kan tilby både sikker destruksjon og sørge for resirkulering. Vår metode vil i de fleste tilfellene være å kverne produktene. Vi har satt sikkerhet i høysetet i hele verdikjeden vår fra vi henter varene til de etter kverning pakkes i bunter og sendes til gjenvinning

Ved destruksjon vil det i noen tilfelle være avfall som ikke kan gjenvinnes. Dette behandles som EE-avfall.

For dere som har varer eller produkter som dere ønsker å destruere, har vi utarbeidet en gratis guide. Dere finner lenker til den på denne siden, og vi håper den kan være til hjelp.

 LAST NED GRATIS GUIDE:Sikker destruksjon

Temaer: piratkopiering, sikker destruksjon, resirkulering


Pål Karlsen's photo

Av: Pål Karlsen

Pål karlsen har jobbet som daglig leder i Norsk Makulering siden august 2016. Han har erfaring fra reklamebransjen hvor han var eier og daglig leder i Selskapet Markèr fra 1990 – 2000. Etter det har han vært 13 år i mediebransjen – både som adm. direktør i lokalavisen Sarpsborg Arbeiderblad, og som mediehusleder for (den gang) A-pressens aviser i Nedre Glomma og Halden. Fra 2013 – 2016 jobbet han for Ishockeyklubben Sparta Sarpsborg som daglig leder.

Epost

Kommentarer

En blogg fra Norsk Makulering

Norsk Makulering er landets ledende aktør innen makulering. Vi tilbyr sikker makulering av sensitive dokumenter, digitale lagringsmedier, og andre varer og produkter. Hver uke publiserer vi et nytt innlegg her på Makuleringsbloggen.no. Følg oss gjerne!

Se animasjon om vår prosess: norskmakulering.no/prosess

Norsk Makulering prosess

Besøk norskmakulering.no

Last ned gratis guide: Sikker destruksjon

Siste innlegg