Sikker sletting - viktig for den digitale sikkerheten

Av Pål Karlsen 12. sep 2019

Sikker sletting - en viktig del av digital sikkerhetDen digitale utviklingen har i tillegg til nye muligheter som kjent medført omfattende datakriminalitet. Dessverre har vi nok visst for lite både om truslene det representerer, hvordan vi kan bekjempe dem og hvordan vi kan skape en tryggere digital hverdag. Lett er det ikke å løse disse problemene, men på noen områder fins det løsninger som er enklere å iverksette enn andre. Blant annet gjelder det sletting av sensitive data. Slik sletting er en viktig del av datasikkerheten.

En rekke undersøkelser har vist at altfor mange opplever uønskede sikkerhetshendelser. Disse omfatter blant annet hacking og ID-tyveri og koster norske virksomheter flere milliarder kroner årlig. Det har ført til større oppmerksomhet rundt problemet, og til at vi søker både kunnskap og løsninger. EUs personvernforordning (GDPR) med nye krav og plikter og fare for millionbøter har  nok også bidratt sterkt til et økt fokus på den digitale sikkerheten. Sikkerhetsdager, sikkerhetsfestivaler og nå ganske snart den nasjonale sikkerhetsmåneden i oktober, er et resultat av dette fokuset.

Makulering - enkelt og sikkert

Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) kaller den nasjonale sikkerhetsmåneden for en dugnad. En slik dugnad er helt nødvendig. Derfor vil vi i Norsk Makulering bidra med en egen kampanje for sikker makulering - Makuleringsdugnaden. Den har allerede startet og dere kan få fri leie av nye sikkerhetsbeholdere fra bestilling og ut november. 

Vår sikkerhetsbeholdere plasseres hos dere. I dem kan dere legge materialet som skal slettes, enten det er digitale lagringsmedier eller papirdokumenter. De plomberte beholderne hentes og transporteres i låste biler til anlegg hvor innholdet makuleres ved kverning. Etter kverning er bitene så små at det opprinnelige innholdet ikke kan gjenskapes. Anleggene er låste og har videoovervåking med utrykning. Alt personale  som har med prosessen å gjøre, er sikkerhetsgodkjent. 

Vi har investert millioner i en sikker prosess som gir dere trygghet for at sensitive data ikke kommer på avveie.

Informasjonssikkerhet  - en kontinuerlig prosess

Dugnader, som sikkerhetsmåneden og vår kampanje, håper vi er nyttige for dere. Men jeg vil samtidig minne om at informasjonssikkerhet er en kontinuerlig prosess. Mange av dere har sikkert på plass et system for informasjonssikkerhet. Men bruk likevel dugnaden til også å gå gjennom det på nytt. Ikke minst er det viktig med påfyll av kunnskap og opplæring av alle ansatte. Som tidligere nevnt, kan årsakene til glipp og uønskede hendelser skyldes nettopp manglende kunnskap.    

 

LAST NED GRATIS GUIDE:Guide for sikker makulering av digitale lagringsmedier

Temaer: Makulering, informasjonssikkerhet, sikker sletting


Pål Karlsen's photo

Av: Pål Karlsen

Pål karlsen har jobbet som daglig leder i Norsk Makulering siden august 2016. Han har erfaring fra reklamebransjen hvor han var eier og daglig leder i Selskapet Markèr fra 1990 – 2000. Etter det har han vært 13 år i mediebransjen – både som adm. direktør i lokalavisen Sarpsborg Arbeiderblad, og som mediehusleder for (den gang) A-pressens aviser i Nedre Glomma og Halden. Fra 2013 – 2016 jobbet han for Ishockeyklubben Sparta Sarpsborg som daglig leder.

Epost

Kommentarer

En blogg fra Norsk Makulering

Norsk Makulering er landets ledende aktør innen makulering. Vi tilbyr sikker makulering av sensitive dokumenter, digitale lagringsmedier, og andre varer og produkter. Hver uke publiserer vi et nytt innlegg her på Makuleringsbloggen.no. Følg oss gjerne!

Se animasjon om vår prosess: norskmakulering.no/prosess

Norsk Makulering prosess

Besøk norskmakulering.no

Last ned gratis guide for sikker makulering av digitale lagringsmedier

Siste innlegg