Sikker makulering - bli med på dugnad

Av Pål Karlsen 9. sep 2019

Sikker makulering - bli med på dugnad

Å bruke hammer eller drill for å ødelegge harddisker i håp om å fjerne innhold er nok ikke vanlig på arbeidsplasser. Men er de slettemetodene dere har, gode nok? Og hender det at sensitive dokumenter blir kastet i papirkurven? Det er i så fall risikabelt. Da er sjansene ganske store for at uvedkommende får tilgang til dem. Derfor kan det være lurt å bruke den nasjonale sikkerhetsmåneden NorSIS arrangerer i oktober, til en gjennomgang av sletterutiner og ta en dugnad for å hindre at sensitive data kommer på avveie.

Hvert år siden 2011 har Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) hatt en kampanje for informasjonssikkerhet i oktober.  De kaller det en dugnad for en tryggere digital hverdag som skal skape en god informasjonssikkerhetskultur. Selv om det er naturlig at digitale tjenester vektlegges i kampanjen, vil jeg gjerne minne om at trygg behandling av sensitive data på papir også er en viktig del av sikkerhetskulturen. Informasjon fra papirdokumenter kan være det kriminelle trenger for å gjøre  den digitale verden mer utrygg og blant annet føre til ID-tyveri

Makuleringsdugnad ut november

I Norsk Makulering er vi selvsagt opptatte av at et system for informasjonssikkerhet må omfatte rutiner for sletting av sensitive data, enten de befinner seg på papirdokumenter eller i digitale lagringsmedier. Derfor har vi også en kampanje i høst for sikker sletting. Vi inviterer dere til å bli  med på en dugnad - Makuleringsdugnaden. Blir dere med, kan dere få fri leie av sikkerhetsbeholdere fra bestilling og ut november.

Makulering er en helt sikker metode for å fjerne alle opplysninger som finnes i papirdokumenter og på ulike digitale lagringsmedier enten det er PCer, laptoper, lesebrett, mobiltelefoner, harddisker eller printere og kopimaskiner. Vi har spesialkverner hvor makuleringen foregår, og vi har et omfattende sikkerhetsopplegg.

Informasjonssikkerhet en kontinuerlig prosess

Selv om både vi og NorSIS inviterer til dugnad, vil jeg understreke at informasjonssikkerhet og det å skape en sikkerhetskultur ikke gjøres ved skippertak i form av dugnader av og til. Det er en kontinuerlig prosess hvor rutiner gjennomgås jevnlig og hvor alle ansatte informeres og får opplæring. 

LAST NED GRATIS GUIDE:Sikker makulering i din bedrift

Temaer: sikker makulering, informasjonssikkerhet, sensitive data


Pål Karlsen's photo

Av: Pål Karlsen

Pål karlsen har jobbet som daglig leder i Norsk Makulering siden august 2016. Han har erfaring fra reklamebransjen hvor han var eier og daglig leder i Selskapet Markèr fra 1990 – 2000. Etter det har han vært 13 år i mediebransjen – både som adm. direktør i lokalavisen Sarpsborg Arbeiderblad, og som mediehusleder for (den gang) A-pressens aviser i Nedre Glomma og Halden. Fra 2013 – 2016 jobbet han for Ishockeyklubben Sparta Sarpsborg som daglig leder.

Epost

Kommentarer

En blogg fra Norsk Makulering

Norsk Makulering er landets ledende aktør innen makulering. Vi tilbyr sikker makulering av sensitive dokumenter, digitale lagringsmedier, og andre varer og produkter. Hver uke publiserer vi et nytt innlegg her på Makuleringsbloggen.no. Følg oss gjerne!

Se animasjon om vår prosess: norskmakulering.no/prosess

Norsk Makulering prosess

Besøk norskmakulering.no

Last ned gratis guide for sikker makulering av digitale lagringsmedier

Siste innlegg