Destruksjon av varer: Dette må du tenke på

Av Norsk Makulering 20. apr 2016

shutterstock_287925803_650x300.jpg

Har du behov for å destruere et vareparti med mat som går ut på dato, uniformer som ikke skal brukes eller en kolleksjon med merkevarer som er feilprodusert? Uansett om det handler om mat, klær eller andre produkter, er det visse ting du bør tenke over ved destruksjon av varer.

Det kan være flere årsaker til at en ønsker å bli kvitt et vareparti. Uansett må du som eier forsikre deg om at varene ikke overtas av andre etter du har kvittet deg med dem. Å kaste varepartier som ordinært søppel medfører stor risiko for at de blir funnet av andre, og ikke havner der de skal.

Hva skjer med varer på avveie?

Ulempene med varepartier på avveie er mange. Jeg har tatt for meg noen eksempler på forskjellige varetyper for å vise hva som kan skje, og hvilke tap det kan føre til.

Matvarer

Du er matvareprodusent/forhandler og har et parti varer som går ut på dato. Du kan velge å kaste det som avfall eller levere det til destruksjon.

Kaster du matvarene, kan andre finne dem. De kan enten videreselge det til useriøse forhandlere, eller de kan komme tilbake til din forretning og be om ny vare, fordi varen de påstår å ha kjøpt, har gått ut på dato.

Ved å levere varene til destruksjon kan du sikre deg mot dette, samtidig som du bidrar til at matvarene blir brukt til utvikling av miljøvennlig biogass.

Er det snakk om sukkerholdige varer vil du i tillegg få tilbakebetalt sukkeravgiften hvis du kan dokumentere at varene er destruert. Det er verdt å få med seg.

Les blogginnlegget For mye søtsaker på lager? Sikker destruksjon kan gi penger i kassa >>

Kleskolleksjoner

Du er produsent/forhandler av klær, og har et parti varer som er feilprodusert. Kanskje ønsker du å trekke fjorårets kolleksjon fra markedet?

En mulighet er å kaste det som ordinært søppel. Resultatet kan bli at noen finner det og videreselger plaggene på illegalt marked, eller de kommer tilbake til forretningen og bytter varene. Du kan selvsagt klippe hull i klærne og hive dem som avfall. Da risikerer du kritikk i media for å kaste fullt brukbare klær, istedenfor å selge det til reduserte priser. 

Resultatet for deg som eier er at du taper penger. Dine kasserte varer kannibaliserer salget av nye varer, virksomheten din får negativ omtale, eller du kan oppleve en kombinasjon av disse.

Uniformer eller arbeidsklær

Du driver et foretak hvor de ansatte har uniformer eller arbeidsklær med logoer som identifiserer bæreren. Hvis du velger å kaste disse og noen finner dem, kan hvem som helst utgi seg for å komme fra din virksomhet. Slike hendelser vil i de aller fleste tilfeller ha negativ innvirkning på ditt selskaps omdømme.

Driver du i en bransje der du ivaretar sikkerhet for kunder; enten informasjon, vakthold, transport-tjenester, renhold eller lignende, sier det seg selv at det vil utgjøre en sikkerhetsrisiko for kundene dine om noen misbruker bekledning fra ditt selskap. Er du komfortabel med at hvem som helst blir sett med "din logo" på ryggen?

Hva gjør jeg hvis jeg ønsker å destruere varer?

Det finnes i dag selskaper som er ISO-sertifiserte, som sikrer effektive og miljøvennlige løsninger for avhending og destruksjon av varepartier. 

Det er avgjørende for deg som leverandør eller vareeier å ha full kontroll på hva som skjer med varene dine, og at du er sikker på hvordan destruksjonen foregår. Det er også viktig å tenke på miljøet. Derfor bør du i størst mulig grad søke gjenvinning fremfor forbrenning der det er mulig.

Velger du en profesjonell aktør for å få destruert varene dine, oppfylles disse behovene. 

Du kan lese mer om hvordan destruksjon foregår hos oss i Norsk Makulering her. 

 

 LAST NED GRATIS GUIDE:Sikker destruksjon

 

Temaer: Destruksjon


Norsk Makulering's photo

Av: Norsk Makulering

Norsk Makulering tilbyr en oppdatert og profesjonell makulerings- og destruksjonstjeneste. Vi destruerer og makulerer etter de strengeste krav slik at det innsamlede materiale aldri kan brukes igjen i sin opprinnelige form.

Følg på Facebook

Følg på LinkedIn

Epost

Kommentarer

En blogg fra Norsk Makulering

Norsk Makulering er landets ledende aktør innen makulering. Vi tilbyr sikker makulering av sensitive dokumenter, digitale lagringsmedier, og andre varer og produkter. Hver uke publiserer vi et nytt innlegg her på Makuleringsbloggen.no. Følg oss gjerne!

Se animasjon om vår prosess: norskmakulering.no/prosess

Norsk Makulering prosess

Besøk norskmakulering.no

Last ned gratis guide: Sikker destruksjon

Siste innlegg