Hvordan hindre at sensitiv informasjon om elever kommer på avveie?

Av Aini V. Eikemo 28. mai 2017

Når eksamen er overstått, karakterer gitt og vitnemål utdelt er det tid for opprydding og forberedelser til neste skoleår. En del av dette vil bestå av sletting av sensitive personopplysninger om elever og å lage et sikkert opplegg for behandling av slik informasjon for neste skoleår. I den prosessen er det risiko for at sensitiv informasjon kommer på avveie. Hvis man ikke ønsker å lese i mediene at slik elevinformasjon har kommet uvedkommende i hende, er det viktig å kjenne til reglene som gjelder for oppbevaring og makulering av all informasjon.

Les Mer
0 Comments

Temaer: Makulering, sensitiv informasjon, personopplysninger

Sensitiv informasjon i revnet søppelsekk

Av Norsk Makulering 31. mar 2017

En bank i Midt-Norge kastet for noen år siden sensitive dokumenter i en søppelsekk som ble plassert ved siden av minibanken. Den revnet, og bankdokumenter som inneholdt personopplysninger om kunder falt ut. Det ble en mediesak. En representant for banken kalte det en svært beklagelig glipp.

Les Mer
0 Comments

Temaer: Makulering, sensitiv informasjon, personopplysningsloven, personopplysninger, internkontroll

Viktig med sikkerhet i alle ledd

Av Norsk Makulering 24. mar 2017

Når man tilbyr kundene informasjonssikkerhet for at personopplysninger eller annen sensitiv informasjon ikke skal komme på avveie, er det viktig at man selv setter sikkerheten i høysetet i alle ledd. Blant de mange tiltakene Norsk Makulering gjennomfører, er å samle alle ansatte, transportører og sjåfører til sikkerhetsdager to ganger i året. 28 av disse var samlet til årets første sikkerhetsgjennomgang 10. og 11. mars.

Les Mer
0 Comments

Temaer: sensitiv informasjon, sikker makulering, informasjonssikkerhet, personopplysninger

Dårlig sikkerhet ved behandling av personopplysninger kan gi omdømmetap

Av Norsk Makulering 14. mar 2017

Skadet omdømme står øverst på lista over det toppledere frykter mest. Det går i følge E 24 fram av en undersøkelse forsikringsmeglerforetaket AON har gjennomført. Sensitiv informasjon på avveie kan fort føre til et slikt omdømmetap. Årsaken til det kan være manglende eller for dårlige sikkerhetsrutiner for behandling av personopplysninger.

Les Mer
0 Comments

Temaer: Makulering, sensitiv informasjon, personopplysninger

Burde egentlig alt papir jeg kaster makuleres?

Av Norsk Makulering 12. okt 2016

Er du en av dem som har bunker med papirer liggende på skrivebordet til enhver tid? Og som feier det meste raskt ned i papirkurven når du rydder? Da synes jeg du skal ta deg tid til å lese dagens blogginnlegg - hva slags dokumenter har du egentlig liggende?

Les Mer
0 Comments

Temaer: Makulering, sensitiv informasjon

Har ditt selskap behov for sikker makulering?

Av Norsk Makulering 28. sep 2016

Det er fort gjort å tenke at de som har behov for sikker makulering utelukkende er de som jobber innen bransjer som finans, helse, skole eller rettsvesen. Men faktum er at så lenge du har en bedrift, har du også et makuleringsbehov. 

Les Mer
0 Comments

Temaer: Makulering, sensitiv informasjon

Slik fungerer sikkerhetsmakulering

Av Norsk Makulering 24. aug 2016

Sikkerhetsmakulering er et begrep som du kanskje ikke tenker noe særlig over i hverdagen. Jeg vil likevel prøve å fortelle litt om hva det handler om og hvordan det foregår. Det kan nemlig være nyttig å ha et litt mer bevisst forhold til det. Den dagen uhellet er ute, kan konsekvensene bli dramatiske hvis du har glemt å tenke på sikker makulering.

Les Mer
0 Comments

Temaer: Makulering, Sikkerhetsmakulering, sensitiv informasjon

Slik går du frem for å slette data på en sikker måte

Av Norsk Makulering 10. aug 2016

For mange av oss er den store skrekken å miste data vi har lagret. Egentlig burde vi bekymre oss litt mer om alt som faktisk blir lagret også. Særlig den dagen vi ikke har bruk for det lenger. Skal du slette data, bør du gjøre det på en sikker måte. I dagens blogginnlegg kan du lese hvordan.  

Les Mer
0 Comments

Temaer: Datasletting, sensitiv informasjon

Printknappen er det største hullet i brannmuren

Av Norsk Makulering 20. jul 2016

Det papirløse kontor har lenge vært et begrep og et mål i mange bedrifter. Vi ønsker å redusere bruken av papir for å kutte kostnader og være miljøvennlige. Likevel bruker de aller fleste bedrifter, uansett uttalt målsetning, fortsatt mye papir – både i form av notater og utskrifter.

Les Mer
0 Comments

Temaer: Makulering, Sikkerhetsmakulering, sensitiv informasjon