Vurderer dere makuleringsløsning? Her er seks ting dere bør tenke på

Av Pål Karlsen 21. jun 2018

I forbindelse med at EUs personvernforordning (GDPR) om en drøy uke blir norsk lov, er dere kanskje i ferd med å ta en siste gjennomgang av rutinene for makulering hos dere. Da bør det være en bred gjennomgang. Har dere for eksempel tenkt på at en sikker makuleringsløsning starter med et ryddig kontor.

Les Mer
0 Comments

Temaer: sikker makulering, personvern, GDPR, makuleringsløsning

25. mai var den store GDPR-dagen i Europa – er du klar for den norske?

Av Pål Karlsen 31. mai 2018

25. mai var den store GDPR-dagen i Europa. Da ble EUs personvernforordning (GDPR) rullet ut i alle medlemslandene. Du merket det sikkert i innboksen på e-posten eller nettsteder og apper du besøkte. Personvernerklæringer dukket opp nesten over alt. Mediedekningen av konsekvensene av GDPR var til dels omfattende. I Norge er innlemmingen av GDPR i personopplysningsloven utsatt til 1. juli. Er du klar for det?

Les Mer
0 Comments

Temaer: informasjonssikkerhet, personvern, internkontroll, GDPR, informasjonsplikt

Tenker du personvern når du rydder dokumenter?

Av Pål Karlsen 3. mai 2018

Du gjør kanskje som mange andre og har en ryddesjau på kontoret med jevne mellomrom? Våren -  etter årsoppgjør og før sommerferien - kan være tidspunktet for en slik sjau på jobben. Tenker du da personvern, eller er det litt for lett at dokumenter med sensitiv informasjon havner i papirkurva? I så fall kan det stå deg dyrt når innføringen av EUs personvernforordning (GDPR) er like rundt hjørnet.

Les Mer
0 Comments

Temaer: sensitiv informasjon, sikker makulering, personvern

Makuleringsbeholder for gjenvinning kan oppfylle GDPR-krav og spare ressurser

Av Pål Karlsen 22. mar 2018

Makuleringsbeholder for  gjenvinning kan oppfylle GDPR-krav og spare ressurser

I EUs personvernforordning (GDPR) kreves det økt informasjonssikkerhet og sterkere personvern. Har du tenkt over at en del av kravene på en enkel måte kan oppfylles med en låsbar makuleringsbeholder for gjenvinning? Du får sikker makulering, sparer ressurser og bidrar til bedre miljø og reduserte klimautslipp. 

Les Mer
0 Comments

Temaer: sikker makulering, informasjonssikkerhet, personvern, miljøvern, gjenvinning

Frykter du millionbot eller oppfyller bedriften din GDPR-kravene?

Av Pål Karlsen 15. mar 2018

EUs personvernforordning (GDPR) innføres ganske snart i Norge. Da styrkes personvernet med flere krav til hvordan personopplysninger skal samles inn, behandles og slettes. Brudd på reglene kan føre til millionbot. Er du usikker på om bedriften din oppfyller GDPR-kravene? Da kan det være lurt å ta en siste gjennomgang av egne rutiner og tiltak. Et tiltak som ganske raskt kan gjennomføres, er å få på plass en ordning for sikker makulering. Det er en viktig del av informasjonssikkerheten.

Les Mer
0 Comments

Temaer: sikker makulering, informasjonssikkerhet, personvern, personopplysninger, internkontroll, GDPR

GDPR-året har startet: Økt fokus på personvern

Av Pål Karlsen 11. jan 2018

GDPR-året har startet. Det betyr økt fokus på personvern. Bedrifter, organisasjoner og offentlig virksomheter må ha et regelverk på plass som skal hindre sensitiv informasjon på avveie. For dårlig informasjonssikkerhet kan gi millionbot.

Les Mer
0 Comments

Temaer: informasjonssikkerhet, personvern, internkontroll, GDPR

GDPR: Omfattende informasjonsplikt for daglig leder

Av Pål Karlsen 7. des 2017

Et styrket personvern innføres når EUs personvernforordning (GDPR) blir norsk lov i mai.  For at hver enkelt av oss skal ha en reell mulighet til å bruke de rettighetene det innebærer, pålegges alle virksomheter å gi de registrerte informasjon om hvordan personopplysninger blir behandlet. Informasjonsplikten er omfattende. Som daglig leder har du ansvaret for at den blir oppfylt.

Les Mer
0 Comments

Temaer: personvern, personopplysninger, internkontroll, GDPR, informasjonsplikt

Vet du hvordan bedriften behandler personopplysninger om deg?

Av Pål Karlsen 9. nov 2017

Virksomheten du er ansatt i har samlet opplysninger om deg. Vet du hvordan de behandles? Er du trygg på at de har rutiner som hindrer misbruk av personopplysninger? Har du spurt om å få vite hva innholdet i personalmappen er, og hva det brukes til? Det har du etter dagens lovregler krav på å få vite. Når EUs personvernforordning (GDPR) blir norsk lov i mai, får arbeidsgiveren din flere plikter og du enda bedre rettigheter. 

Les Mer
0 Comments

Temaer: personvern, GDPR, personalmappen

GDPR: Må ha tiltak for å hindre trusler mot personvernet

Av Pål Karlsen 28. sep 2017

Når EUs personvernforordning (GDPR) blir norsk lov i mai, blir det ikke lenger bare en anbefaling, men en plikt å vurdere konsekvenser ved behandling av personopplysninger. Vurderingen skal være en systematisk prosess med innføring av tiltak for å avverge trusler mot personvernet.

Les Mer
0 Comments

Temaer: personvern, personopplysninger, EUs personvernforordning

GDPR blir norsk lov i 2018: Slik kommer du i gang

Av Pål Karlsen 31. aug 2017

Når den nye personvernforordningene (GDPR) trer i kraft 25. mai neste år, må virksomhetene ha nye rutiner på plass. Vi har laget en oversikt til deg på 5 punkter, samt en egen sjekkliste du kan laste ned. Ta en rask titt på punktene nå, så er du allerede i gang.

Les Mer
0 Comments

Temaer: personvern, personopplysningsloven, GDPR