GDPR: Må ha tiltak for å hindre trusler mot personvernet

Av Pål Karlsen 28. sep 2017

Når EUs personvernforordning (GDPR) blir norsk lov i mai, blir det ikke lenger bare en anbefaling, men en plikt å vurdere konsekvenser ved behandling av personopplysninger. Vurderingen skal være en systematisk prosess med innføring av tiltak for å avverge trusler mot personvernet.

Les Mer
0 Comments

Temaer: personvern, personopplysninger, EUs personvernforordning

GDPR blir norsk lov i 2018: Slik kommer du i gang

Av Pål Karlsen 31. aug 2017

Når den nye personvernforordningene (GDPR) trer i kraft 25. mai neste år, må virksomhetene ha nye rutiner på plass. Vi har laget en oversikt til deg på 5 punkter, samt en egen sjekkliste du kan laste ned. Ta en rask titt på punktene nå, så er du allerede i gang.

Les Mer
0 Comments

Temaer: personvern, personopplysningsloven, GDPR

Kan få millionbot for personvernopplysninger i dokumenter på avveie

Av Norsk Makulering 20. jun 2017


Om et knapt år innføres nye personvernregler i Norge og EU. Da trer den nye personvernforordningen (GDPR) i kraft. Mye er likt med de bestemmelsene vi har i den norske personopplysningsloven i dag. På et viktig punkt skjerpes bestemmelsene. Datatilsynet kan ved brudd på regelverket ilegge bøter på inntil 20 millioner euro eller 4% av virksomhetens globale omsetning.

Les Mer
0 Comments

Temaer: Makulering, Regler, personvern, internkontroll

Sletter du epost og personopplysninger når ansatte slutter?

Av Norsk Makulering 9. nov 2016

Når en medarbeider slutter, er det din plikt som arbeidsgiver å sørge for at eposter og annen elektronisk informasjon som vedkommende har hatt lagret på bedriftens datasystemer, PCer, telefoner, og andre lagringsenheter, blir slettet. Det samme gjelder personopplysninger. Har du rutiner som sikrer at din bedrift utfører dette i henhold til gjeldende lovverk?

Les Mer
0 Comments

Temaer: sikker datasletting, personvern, personopplysningsloven