GDPR krever åpenhet og språk som selv barn forstår

Av Pål Karlsen 14. sep 2017

Åpenhet om hvordan personopplysninger behandles går som en rød tråd gjennom EUs personvernforordning (GDPR). Det fører også til krav om klart språk som gjør all informasjon og ikke minst personvernerklæringen, forståelig for alle. Ja, selv for barn.

Les Mer
0 Comments

Temaer: informasjonssikkerhet, personopplysningsloven, personopplysninger, GDPR

Har du rutiner for internkontroll på plass?

Av Pål Karlsen 7. sep 2017

Heldigvis har vi hatt gode rutiner for internkontroll en stund. Jeg har gått gjennom dem på nytt og ser at de og en del andre ting må justeres noe når EUs personvernforordning (GDPR) blir norsk lov neste år. Med grunnlaget vi allerede har lagt, føler jeg meg trygg på at vi skal ha alt på plass før 25. mai.

Slik burde alle norske virksomhetsledere kunne uttale seg. Undersøkelser viser imidlertid at minst halvparten av dem ikke er klare for det nye regelverket som kommer.

Les Mer
0 Comments

Temaer: personopplysningsloven, internkontroll, GDPR

GDPR blir norsk lov i 2018: Slik kommer du i gang

Av Pål Karlsen 31. aug 2017

Når den nye personvernforordningene (GDPR) trer i kraft 25. mai neste år, må virksomhetene ha nye rutiner på plass. Vi har laget en oversikt til deg på 5 punkter, samt en egen sjekkliste du kan laste ned. Ta en rask titt på punktene nå, så er du allerede i gang.

Les Mer
0 Comments

Temaer: personvern, personopplysningsloven, GDPR

Sensitiv informasjon i revnet søppelsekk

Av Norsk Makulering 31. mar 2017

En bank i Midt-Norge kastet for noen år siden sensitive dokumenter i en søppelsekk som ble plassert ved siden av minibanken. Den revnet, og bankdokumenter som inneholdt personopplysninger om kunder falt ut. Det ble en mediesak. En representant for banken kalte det en svært beklagelig glipp.

Les Mer
0 Comments

Temaer: Makulering, sensitiv informasjon, personopplysningsloven, personopplysninger, internkontroll

Sletter du epost og personopplysninger når ansatte slutter?

Av Norsk Makulering 9. nov 2016

Når en medarbeider slutter, er det din plikt som arbeidsgiver å sørge for at eposter og annen elektronisk informasjon som vedkommende har hatt lagret på bedriftens datasystemer, PCer, telefoner, og andre lagringsenheter, blir slettet. Det samme gjelder personopplysninger. Har du rutiner som sikrer at din bedrift utfører dette i henhold til gjeldende lovverk?

Les Mer
0 Comments

Temaer: sikker datasletting, personvern, personopplysningsloven