GDPR krever åpenhet og språk som selv barn forstår

Av Pål Karlsen 14. sep 2017

Åpenhet om hvordan personopplysninger behandles går som en rød tråd gjennom EUs personvernforordning (GDPR). Det fører også til krav om klart språk som gjør all informasjon og ikke minst personvernerklæringen, forståelig for alle. Ja, selv for barn.

Les Mer
0 Comments

Temaer: informasjonssikkerhet, personopplysningsloven, personopplysninger, GDPR

Viktig med sikkerhet i alle ledd

Av Norsk Makulering 24. mar 2017

Når man tilbyr kundene informasjonssikkerhet for at personopplysninger eller annen sensitiv informasjon ikke skal komme på avveie, er det viktig at man selv setter sikkerheten i høysetet i alle ledd. Blant de mange tiltakene Norsk Makulering gjennomfører, er å samle alle ansatte, transportører og sjåfører til sikkerhetsdager to ganger i året. 28 av disse var samlet til årets første sikkerhetsgjennomgang 10. og 11. mars.

Les Mer
0 Comments

Temaer: sensitiv informasjon, sikker makulering, informasjonssikkerhet, personopplysninger

Hver fjerde virksomhet har uønskede sikkerhetshendelser

Av Aini V. Eikemo 9. mar 2017

Hver fjerde virksomhet har opplevd uønskede sikkerhetshendelser. Det viser mørketallsundersøkelsen som Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) gjennomførte i 2016. Hendelsene kan få alvorlige konsekvenser som svindelforsøk mot egen eller andres virksomhet, hacking, digital utpressing, tap av sensitiv informasjon, ID-tyveri, personlige krenkelser og direktørsvindel.

Les Mer
0 Comments

Temaer: informasjonssikkerhet, sikker datasletting, arkivloven, kassasjon