25. mai var den store GDPR-dagen i Europa – er du klar for den norske?

Av Pål Karlsen 31. mai 2018

25. mai var den store GDPR-dagen i Europa. Da ble EUs personvernforordning (GDPR) rullet ut i alle medlemslandene. Du merket det sikkert i innboksen på e-posten eller nettsteder og apper du besøkte. Personvernerklæringer dukket opp nesten over alt. Mediedekningen av konsekvensene av GDPR var til dels omfattende. I Norge er innlemmingen av GDPR i personopplysningsloven utsatt til 1. juli. Er du klar for det?

Les Mer
0 Comments

Temaer: informasjonssikkerhet, personvern, internkontroll, GDPR, informasjonsplikt

Har du tenkt på at du kan unngå omdømmetap ved makulering av alle dokumenter?

Av Pål Karlsen 4. apr 2018

Er informasjonssikkerheten for dårlig i bedriften din, er sjansen stor for at sensitiv informasjon kommer på avveie. Med nye personvernregler som følge av at EUs personvernforordning (GDPR) snart blir norsk lov, kan det føre til både millionbot og omdømmetap. Har du tenkt på at den sikreste måten å unngå det på, er å makulere alt?  

Les Mer
0 Comments

Temaer: sensitiv informasjon, sikker makulering, informasjonssikkerhet, GDPR, omdømmetap

Makuleringsbeholder for gjenvinning kan oppfylle GDPR-krav og spare ressurser

Av Pål Karlsen 22. mar 2018

Makuleringsbeholder for  gjenvinning kan oppfylle GDPR-krav og spare ressurser

I EUs personvernforordning (GDPR) kreves det økt informasjonssikkerhet og sterkere personvern. Har du tenkt over at en del av kravene på en enkel måte kan oppfylles med en låsbar makuleringsbeholder for gjenvinning? Du får sikker makulering, sparer ressurser og bidrar til bedre miljø og reduserte klimautslipp. 

Les Mer
0 Comments

Temaer: sikker makulering, informasjonssikkerhet, personvern, miljøvern, gjenvinning

Frykter du millionbot eller oppfyller bedriften din GDPR-kravene?

Av Pål Karlsen 15. mar 2018

EUs personvernforordning (GDPR) innføres ganske snart i Norge. Da styrkes personvernet med flere krav til hvordan personopplysninger skal samles inn, behandles og slettes. Brudd på reglene kan føre til millionbot. Er du usikker på om bedriften din oppfyller GDPR-kravene? Da kan det være lurt å ta en siste gjennomgang av egne rutiner og tiltak. Et tiltak som ganske raskt kan gjennomføres, er å få på plass en ordning for sikker makulering. Det er en viktig del av informasjonssikkerheten.

Les Mer
0 Comments

Temaer: sikker makulering, informasjonssikkerhet, personvern, personopplysninger, internkontroll, GDPR

Makuleringsmaskinen - en risiko for informasjonssikkerheten

Av Pål Karlsen 1. mar 2018

 

Har du investert i en makuleringsmaskin, er det sikkert et ledd i arbeidet med informasjonssikkerheten i virksomheten din. Men har du tenkt på at maskinen av ulike årsaker også kan bli en sikkerhetsrisiko? Det kan nemlig hende, og sensitiv informasjon kan komme på avveie til tross for investeringen.

Les Mer
0 Comments

Temaer: sikker makulering, makuleringsmaskin, informasjonssikkerhet, GDPR, dokuementer på avveie

GDPR-løsning for personvern og miljøvern

Av Pål Karlsen 15. feb 2018

NorskMakulering_17102017_1906-832163-edited.jpg

Tida nærmer seg for at EUs personvernforordning (GDPR) skal bli en del av norsk lovgivning. Fra 25. mai vil personopplysningsloven inneholde bestemmelser som styrker personvernet. For å tilfredsstille de skjerpede kravene som det innebærer, vil sikker makulering være nødvendig. Samtidig som det vil hindre sensitiv informasjon på avveie, vil det styrke miljøvernet.

Les Mer
0 Comments

Temaer: sensitiv informasjon, sikker makulering, informasjonssikkerhet, personopplysningsloven, GDPR, miljøvern

Manglende sikkerhetsmakulering kan skade bedriften

Av Pål Karlsen 8. feb 2018

Norsk_Makulering_Render_JPG (01729)-649583-edited.jpg

Når EUs personvernforordning (GDPR) blir norsk lov i mai, kan dårlige rutiner for makulering gi millionbøter. Det kan komme til å svi. Har du ikke et godt nok opplegg for sikkerhetsmakulering, kan det dessuten påføre virksomheten skader på andre måter.

Les Mer
0 Comments

Temaer: Sikkerhetsmakulering, informasjonssikkerhet, personopplysninger, GDPR

GDPR-året har startet: Økt fokus på personvern

Av Pål Karlsen 11. jan 2018

GDPR-året har startet. Det betyr økt fokus på personvern. Bedrifter, organisasjoner og offentlig virksomheter må ha et regelverk på plass som skal hindre sensitiv informasjon på avveie. For dårlig informasjonssikkerhet kan gi millionbot.

Les Mer
0 Comments

Temaer: informasjonssikkerhet, personvern, internkontroll, GDPR

Kundene vil sjekke informasjonssikkerheten

Av Pål Karlsen 2. nov 2017

Er du som leder forberedt på at kundene dine på ulike måter kan komme til å sjekke informasjonssikkerheten og vurdere risikoen for at sensitive data om dem kan komme på avveie i bedriften din? Det bør du være. Det ser ut til å være en økende bevissthet blant kundene om hvordan opplysninger om dem blir behandlet. Stikkprøver på rutinene og datasikkerheten i bedrifter kan derfor bli mer vanlig enn tidligere.

Les Mer
0 Comments

Temaer: sensitiv informasjon, sikker makulering, informasjonssikkerhet

GDPR krever åpenhet og språk som selv barn forstår

Av Pål Karlsen 14. sep 2017

Åpenhet om hvordan personopplysninger behandles går som en rød tråd gjennom EUs personvernforordning (GDPR). Det fører også til krav om klart språk som gjør all informasjon og ikke minst personvernerklæringen, forståelig for alle. Ja, selv for barn.

Les Mer
0 Comments

Temaer: informasjonssikkerhet, personopplysningsloven, personopplysninger, GDPR