Millionbot kan unngås med sikker makulering

Av Pål Karlsen 12. okt 2017

Når EUs personvernforordningen blir norsk lov i mai, øker bøtenivået for brudd på personvernbestemmelsene. Har du et opplegg for sikker makulering, kan du unngå millionbot.

Les Mer
0 Comments

Temaer: Makulering, GDPR, EUs personvernforordning, sletting av personopplysninger

Retten til å bli glemt er en viktig del av GDPR

Av Pål Karlsen 21. sep 2017

Registrering av personopplysninger krever samtykke fra den som registreres, eller at man har et rettslig grunnlag for å gjøre det. De som er registrert, har også rett til å bli slettet når forutsetningen for registreringen ikke lenger er til stede. I EUs personvernforordning GDPR omtales det som «retten til å bli glemt». 

Les Mer
0 Comments

Temaer: Datasletting, Makulering, personopplysninger, GDPR, sletting av personopplysninger

GDPR krever åpenhet og språk som selv barn forstår

Av Pål Karlsen 14. sep 2017

Åpenhet om hvordan personopplysninger behandles går som en rød tråd gjennom EUs personvernforordning (GDPR). Det fører også til krav om klart språk som gjør all informasjon og ikke minst personvernerklæringen, forståelig for alle. Ja, selv for barn.

Les Mer
0 Comments

Temaer: informasjonssikkerhet, personopplysningsloven, personopplysninger, GDPR

Har du rutiner for internkontroll på plass?

Av Pål Karlsen 7. sep 2017

Heldigvis har vi hatt gode rutiner for internkontroll en stund. Jeg har gått gjennom dem på nytt og ser at de og en del andre ting må justeres noe når EUs personvernforordning (GDPR) blir norsk lov neste år. Med grunnlaget vi allerede har lagt, føler jeg meg trygg på at vi skal ha alt på plass før 25. mai.

Slik burde alle norske virksomhetsledere kunne uttale seg. Undersøkelser viser imidlertid at minst halvparten av dem ikke er klare for det nye regelverket som kommer.

Les Mer
0 Comments

Temaer: personopplysningsloven, internkontroll, GDPR

GDPR blir norsk lov i 2018: Slik kommer du i gang

Av Pål Karlsen 31. aug 2017

Når den nye personvernforordningene (GDPR) trer i kraft 25. mai neste år, må virksomhetene ha nye rutiner på plass. Vi har laget en oversikt til deg på 5 punkter, samt en egen sjekkliste du kan laste ned. Ta en rask titt på punktene nå, så er du allerede i gang.

Les Mer
0 Comments

Temaer: personvern, personopplysningsloven, GDPR