GDPR krever åpenhet og språk som selv barn forstår

Av Pål Karlsen 14. sep 2017

Norsk_Makulering_GDPR_enkelt_språk_foto_shutterstock_492921907-168740-edited.jpg

Åpenhet om hvordan personopplysninger behandles går som en rød tråd gjennom EUs personvernforordning (GDPR). Det fører også til krav om klart språk som gjør all informasjon og ikke minst personvernerklæringen, forståelig for alle. Ja, selv for barn.

Innen 25. mai neste år må disse og de andre nye kravene i GDPR være oppfylt av alle norske virksomheter. Fra denne dagen skal informasjon om hvordan virksomheter behandler personopplysninger være lett tilgjengelig og formulert slik at folk flest forstår den.

Personvernerklæringen som alle er pliktige til å ha, vil bli enda viktigere enn i dag. Det stilles nye krav til form og innhold. Erklæringen skal skrives slik at også barn forstår den om nødvendig.

Dette er en del av den forsterkede retten til innsyn og  informasjon hver enkelt av oss får. 

Loven revideres

Den norske personopplysningsloven er under revidering. Disse kravene og flere andre blir dermed en del av norsk lov i mai 2018. Før det må både du og virksomheten din tilpasse dere de nye pliktene. Informasjonssikkerhet vil deretter være en kontinuerlig prosess. Det er et omfattende arbeid, og jeg anbefaler at du kommer i gang med det så snart som mulig. 

Les også: GDPR blir norsk lov i 2018: Slik kommer du i gang

Last gjerne ned sjekklisten vi har utarbeidet. Den er et nyttig verktøy for å sikre at du får gjort det du skal.

LAST NED GRATIS SJEKKLISTE:EUs nye personvernforordning (GDPR)

Temaer: informasjonssikkerhet, personopplysningsloven, personopplysninger, GDPR


Pål Karlsen's photo

Av: Pål Karlsen

Pål karlsen har jobbet som daglig leder i Norsk Makulering siden august 2016. Han har erfaring fra reklamebransjen hvor han var eier og daglig leder i Selskapet Markèr fra 1990 – 2000. Etter det har han vært 13 år i mediebransjen – både som adm. direktør i lokalavisen Sarpsborg Arbeiderblad, og som mediehusleder for (den gang) A-pressens aviser i Nedre Glomma og Halden. Fra 2013 – 2016 jobbet han for Ishockeyklubben Sparta Sarpsborg som daglig leder.

Epost

Kommentarer

En blogg fra Norsk Makulering

Norsk Makulering AS er landets største og mest komplette leverandør av makuleringstjenester og behandler hvert år mange tusen tonn papir med sensitiv informasjon. Hver uke publiserer vi et nytt innlegg her på Makuleringsbloggen.no. Følg oss gjerne!

Besøk norskmakulering.no

Last ned gratis sjekkliste: EUs nye personvernforordning (GDPR)